Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

The 'Sparkle' Game...

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για νέα παιχνίδια που θα μπορούσα να παίξω στην τάξη έπεσα πάνω στο Sparkle. Όταν το παίξαμε στην τάξη το ερωτεύτηκα.
Είναι ένα παιχνίδι που μπορούμε να παίξουμε για πολλούς λόγους π.χ αριθμούς, αλφάβητο και πολλά άλλα που μπορεί να σκεφτεί ο κάθε καθηγητής ή καθηγήτρια. Εγώ απoφάσισα να το χρησιμοποιήσω για το Spelling, μια που στο τέλος της χρόνιας παίζουμε πάντα με τα τμήματα μου Spelling Bee (κλικ εδώ για να το δείτε Spelling Bee ). Έτσι το Sparkle είναι καλή ιδέα για εξάσκηση.
Πως θα το παίξετε:
Όλοι οι μαθητές (κι εσείς μαζι αν θέλετε να παιξετε) μπαίνουν σε κυκλο. Τους δίνω την πρώτη λέξη και ο πρώτος (που έχω ορίσει έγω και είναι διαφορετικός κάθε φορά) λέει το πρώτο γράμμα, ο επόμενος το δεύτερο γράμμα, ο τρίτος το τρίτο γράμμα της λέξης και συνεχίζω έτσι μέχρι κάποιος να πεί το τελευταίο γράμμα της λέξης. Εάν η λέξη ολοκληρωθεί με επιτυχία τότε ο επόμενος παίκτης πρέπει να πει την λέξη ολόκληρη και ο επόμενος να πει την λέξη Sparkle. Ο επόμενος παίκτης από αυτόν που φώναξε Sparkle πρέπει να φύγει απο τον κύκλο. Επίσης, από τον κύκλο φέυγει όποιος κάνει λάθος στο γράμμα που πρέπει να πει ή αργήσει πάρα πολύ (τον χρόνο τον ορίζετε εσείς).
Στο τέλος θα μείνουν 2 παίκτες. Προσοχή, σε αυτό το σημείο πριν δώσετε την τελευταία λέξη ρωτήστε έναν απο τους 2 μαθητές ποιος θέλει να ξεκινήσει το Spelling. Αυτό το κάνουμε γιατί κάποιο παιδί μπορεί να σκεφτεί πως ήταν άδικο να δώσουμε την λέξη αυτή ή πως ξέραμε οτι με αυτην την λέξη θα έχανε. 
Το Sparkle είναι ένα παιχνίδι που μου άρεσε γιατί βοηθά και τα παιδιά να δεχτούν την ήττα είτε αυτή προέρχεται από δικό τους λάθος ή απο απλή ατυχία. Δοκιμάστε το...


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου